Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás (nagyobb)
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csipet só
  • 17,5 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 20 dkg friss málna
  • 2 ek porcukor (a tetejére)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy 20x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal és 2 ek citromlével.
    3. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
    4. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojáshabhoz adjuk, és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan beleszitáljuk a lisztet, és finoman elkeverjük benne.
    5. Az így kapott masszát egyenletesen eloszlatjuka tepsiben, majd a tetejét kirakjuk a friss málnaszemekkel.
    6. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk. 

      Ellenállhatatlan málnás finomságok >>> 

      Egyszerű kevert sütik >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Finom, nagyon egyszerű elkészíteni, és még egyszerűbb elfogyasztani!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin