Keress receptre vagy hozzávalóra

Málnás piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb tojás
  • 20 dkg friss málna
  • 17,5 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 ek porcukor a tetejére

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 20 x 28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
    2. A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszolajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal, valamint 2 ek citromlével.
    3. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és az egészet kemény habbá verjük.
    4. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojéshabhoz adjuk, és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, beleszitáljuk, és finoman elkeverjük benne.
    5. Az így kapott masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejét kirakjuk a friss málnaszemekkel.
    6. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk. 

Megjegyzés

Finom, nagyon egyszerű elkészíteni, és még egyszerűbb elfogyasztani!
A málna, kókusz és citrom hármasa mennyei!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin