Keress receptre vagy hozzávalóra

Málnás millefeuille

Hozzávalók

  • A vajas tésztához:
  • 22 dkg vaj
  • 1,5 ek búzaliszt
  • A lisztes tésztához:
  • 30 dkg búzaliszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 4 ek citromlé
  • 0,5 dl víz
  • A díszítéshez:
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 20 dkg málna
  • A cukormázhoz:
  • 2 ek kristálycukor
  • 4 ek víz

Elkészítés

    1. A tisztes tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kb. 7 mm vastagra nyújtjuk.
    2. A vajas tésztához a puha vajat a liszttel egy tálban, villa segítségével elkeverjük, majd spatulával, egyenletesen a lisztes tészta tetejére kenjük. Duplán összehajtogatjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Kivéve kissé kinyújtjuk, újrahajtogatjuk, majd ezt megismételjük még háromszor, így a tésztánk összesen négyszer hajtódik. Ha ez meg van, akkor csak a fantáziánk szabhat gátat annak, hogy milyen formájú sütit készítsünk belőle.
    3. A cukormázhoz egy kisebb edényben vizet melegítünk, beltesszük a cukrot, és addig forraljuk, amíg a cukor teljesen elolvad.
    4. Ha kiszaggattuk és megformáztuk a tésztát, akkor 200 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük, majd cukormázzal lekenjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal, málnával díszítjük.

     

Megjegyzés

Ebben a tésztában nincsen cukor, de nem is kell, hiszen amikor kisül, és kihűl cukormázzal vékonyan lekenjük.Finom ropogós, leveles, vajas, citromos ízű lesz, nem hiányoljuk belőle a cukrot, mivel a tejszínhab maga is tartalmaz cukrot.

ambroziandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin