Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás millefeuille

45 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tisztes tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kb. 7 mm vastagra nyújtjuk.
  2. A vajas tésztához a puha vajat a liszttel egy tálban, villa segítségével elkeverjük, majd spatulával, egyenletesen a lisztes tészta tetejére kenjük. Duplán összehajtogatjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Kivéve kissé kinyújtjuk, újrahajtogatjuk, majd ezt megismételjük még háromszor, így a tésztánk összesen négyszer hajtódik. Ha ez meg van, akkor csak a fantáziánk szabhat gátat annak, hogy milyen formájú sütit készítsünk belőle.
  3. A cukormázhoz egy kisebb edényben vizet melegítünk, beltesszük a cukrot, és addig forraljuk, amíg a cukor teljesen elolvad.
  4. Ha kiszaggattuk és megformáztuk a tésztát, akkor 200 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük, majd cukormázzal lekenjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal, málnával díszítjük.

Megjegyzés

Ebben a tésztában nincsen cukor, de nem is kell, hiszen amikor kisül, és kihűl cukormázzal vékonyan lekenjük.Finom ropogós, leveles, vajas, citromos ízű lesz, nem hiányoljuk belőle a cukrot, mivel a tejszínhab maga is tartalmaz cukrot. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss