Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-mentás csokoládékrémmel töltött palacsinta

30 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • Palacsinta:
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 3,5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl ásványvíz (szénsavmentes)
  • 3 ek olaj (repceolaj)
  • Csokoládékrém:
  • 3,5 dl tejszín
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 4-5 db mentalevél
  • banán (elhagyható)

Elkészítés

  1. Először a palacsintákat készítjük el. Összekeverjük a tojást, a cukrot, a tejet, a lisztet, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. A palacsintákat forró serpenyőben, kevés olajon sütjük ki.
  2. A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük amíg az teljesen felolvad. Ekkor belereszeltjük a citrom héját és a krémet 4-5 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.
  3. A málnát villával pürésítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott mentaleveleket. Ha megszilárdult a krém, akkor robotgéppel jól átkeverjük, hozzáadjuk a mentás málnapürét és megtöltjük a palacsintákat. Ízlés szerint banánkarikákat is adhatunk a töltelékhez. 

BANÁNOS-NUTELLÁS RAKOTT PALACSINTA >>>

 

Megjegyzés

A menta frissessége kitűnően passzol a csokoládé karakteres ízével. Ha túl szilárd lenne a krém, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten puhulni egy rövid ideig. - menicheva

Ezek is érdekelhetnek

Friss