Először a palacsintákat készítjük el. Összekeverjük a tojást, a cukrot, a tejet, a lisztet, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. A palacsintákat forró serpenyőben, kevés olajon sütjük ki.
A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük amíg az teljesen felolvad. Ekkor belereszeltjük a citrom héját és a krémet 4-5 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.
A málnát villával pürésítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott mentaleveleket. Ha megszilárdult a krém, akkor robotgéppel jól átkeverjük, hozzáadjuk a mentás málnapürét és megtöltjük a palacsintákat. Ízlés szerint banánkarikákat is adhatunk a töltelékhez.
A menta frissessége kitűnően passzol a csokoládé karakteres ízével. Ha túl szilárd lenne a krém, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten puhulni egy rövid ideig. - menicheva
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!