Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-mascarponés piskótakorong

45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/3 csomag sütőpor
  • kevés kandírozott narancshéj
  • A krémhez:
  • 10 dkg málna
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1,5 dl mascarpone sajtkrém
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag lapzselatin

Elkészítés

Elkészítés: A 2 tojást beleütöm egy tálba, és a cukorral, az olajjal, a kakaóporral 5-6 percig keverem géppel, hogy jó habos legyen, majd mehet bele a liszt, a tej és a sütőpor, átkeverem.

Zsírpapírral kibélelek egy nagyobb lapos tepsit. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kanállal kerek halmokat kanalazok a tepsire a tészából, kb. 6-8 darabot, egymástól legalább 3 cm-re. A tetejére kandírozott narancshéj darabokat szórok, és a sütőben pár perc alatt készre sütöm.

A krémhez a lapzselatint elkészítem, hűlni hagyom. Egy tálban a tejszínt a cukorral kemény habbá verem, majd a mascarpone sajtot is belekeverem, illetve most már mehet bele a málna, a zselatin is.

Az elkészült korongokat leszedem a zsírpapírról, hagyom kihűlni, és habzsákkal krémet nyomok a piskóták tetejére. Lefedem egy másik koronggal, de ha elég sok a krémünk, akkor díszítsük csak gyümölcs szemekkel és akkor több sütink lesz.

Megjegyzés

Azért olcsó mert minimális mennyiségekből 3-6 sütink lesz.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss