Keress receptre vagy hozzávalóra

Málnás-mascarponés piskóta

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 csipet só
  • 1 kis üveg málnalekvár

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
    2. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
    3. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
    4. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. (Sütésnél az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!)
    5. Amikor a piskóta megsült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd félbevágjuk, hogy 2 lapot kapjunk. A krémhez habosra keverjük a mascarponét és a habtejszínt a porcukorral, a vaníliával és egy csipet sóval.
    6. A piskótalapok alsó felén egyenletetesen eloszlatjuk a mascarponekrémet, majd megkenjünk a málnalekvárral, és befedjük a piskótalap másik felével. Meghintjük porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek