Elkészítés: A darált kekszet kis cukorral és a margarinnal összegyúrom, valamint épp annyi tejet adok hozzá, hogy linzertészta keménységű masszát kapjak. A tortaformát kikenem margarinnal, megszórom darált keksszel, hogy ne ragadjon. A tésztát belenyomkodom egyenletesen.
A mascarponét elkeverem 6-7 evőkanál porcukorral, valamint a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéval. Az alaposan lecsepegtetett málnát a tésztára rakom, majd a krémet a tetejére kenem, elegyengetem.
A habfixálót a habtejszínnel és egy kis cukorral kemény habbá verem, majd a krém tetejére kenem. Díszíthetjük hántolt mandulával, málnaszemekkel, csokidarával is.
Érdemes néhány órára a hűtőben pihentetni a tortát, így lesz igazán isteni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre