Az élesztőt simára keverjük a tejföllel. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztős tejfölt, és alaposan összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A mandulát összevegyítjük a cukorral, a lekvárt egy szitán átpasszírozzuk.
Kinyújtjuk az egyik tésztagombócot és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm) fektetjük. Megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a cukros mandula 1/3-át, és addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. Villával megszurkáljuk, és meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Kifordítjuk a tepsiből, és teljesen kihűtjük.
A mázhoz elkeverjük a porcukrot az aromával és annyi vízzel, hogy sűrű, de kenhető legyen, és egy kenőkéssel rásimítjuk a zserbó tetejére. Hagyjuk megszilárdulni, majd tetszés szerint szeleteljük.