Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás madeleine

default user icon

Hozzávalók

  • 125 g vaj
  • 3 db tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 17 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 24 szem málna (fagyasztott)

Elkészítés

    1. Megolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk kissé hűlni. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport meg az olvasztott vajat, aztán alaposan összedolgozzuk.
    2. Kivajazzuk a madeleine-sütőforma mélyedéseit. A tészta háromnegyedét a mélyedésekbe kanalazzuk, majd mindegyikbe tegyünk 1-1 szem málnát, aztán fedjük be a maradék tésztával.
    3. Megsütjük az édességet 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt, majd rácsra téve hagyjuk langyosra hűlni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin