Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás koszorú

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg málna
  • 1 ek + 17,5 dkg liszt + a formához
  • 7,5 dkg keksz
  • 25 dkg puha vaj + a formához
  • 17,5 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 ek citromlé

Elkészítés

    1. A málnát megmossuk, és lecsepegtetjük. Meghintjük az 1 ek liszttel. A kekszet fagyasztózacskóba téve finom morzsásra törjük. A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és a sóval. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
    2. A maradék lisztet, a keményítőt és a sütőport összeforgatjuk, majd összedolgozzuk a vajjal és belekeverjük a kekszmorzsát is. Végül óvatosan beleforgatjuk a málnát. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett koszorú- vagy kuglófformába simítjuk. Ezután 175 fokra előmelegített sütőben 60-90 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
    3. A  mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével. A süteményt kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd és ráborítjuk egy rácsra. Végül rácsorgatjuk a cukormázat, és hagyjuk rajta megszilárdulni. Szeletelve tálaljuk.

    10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>>

    11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin