Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás konzum szaloncukor házilag

MME MME
1
45 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb nyeles lábasba tesszük a porcukrot a vízzel, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a cukor felolvad, és egy egynemű, sűrű massza nem lesz. Ekkor hozzákeverjük a málnaszörpöt, majd folyamatos kevergetés mellett további 4-5 percig főzzük.
  2. A masszát egy nagyobb tálba öntjük, és kevergetve kihűtjük. Amkor kézmelegre hűlt,kézzelösszegyúrjuk. Diónyi mennyiségekből ovális formákat gyúrunk, majd egyegy tálcára sorakoztatjuk.
  3. A csokoládét vízgőz felett feolvasztjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a málnás falatokat. Az edény szélénlehúzzuk a csokoládétöbbletet, majd sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni. Morzsolt liofilizált málnával megszórva díszíthetjük, mielőtt megdermed a csokoládé. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss