Keress receptre vagy hozzávalóra

Málnás kölestorta

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg köles
  • 5 dl tej
  • csipet só
  • 1 ek vaj
  • 4 db tojás
  • 7 dkg xilit
  • 25 dkg túró
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 maréknyi málna
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2-3 ek mandula

Elkészítés

    1. A tejet felforraljuk a sóval és a vaníliával, majd beletesszük a folyóvíz alatt átöblített kölest és puhára főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és kihűtjük.
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 1 evőkanál xilittel habot verünk. A sárgáját kikeverjük a maradék xilittel és a villával áttört túróval, majd citromhéjjal ízesítjük, és összekeverjük a megfőtt kölessel. Ezután óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal és a keményítővel összekevert málnával.
    3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 cm-es kapcsos formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40-45 percig sütjük. Félidőben a tetejét megszórjuk mandulával és 1 evőkanál xilittel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin