Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-kókuszos pite

75 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 17,5 dkg málna (fagyasztott)
  • 5 dkg málnalekvár
  • 7,5 dkg cukor + a szóráshoz
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2,5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

1.

A krémhez tálba tesszük a felolvasztott málnát, a lekvárt, a cukrot, a kókuszreszeléket és az aromát. A felolvasztott vajjal meglocsoljuk, a lisztet rászitáljuk, az egészet alaposan összedolgozzuk, majd félretesszük.

2.

A tésztához robotgépbe tesszük a lisztet a felkockázott vajjal és a tojássárgájával, majd a keveréket morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál jeges vizet, és a tésztával addig dolgozunk, míg gombóccá áll össze. Folpakba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

3.

A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, majd 22 cm-es piteformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. A megmaradt tésztát szintén kinyújtjuk, és hosszú csíkokat vágunk ki belőle. A krémet az előkészített tésztalapra simítjuk, majd elrendezzük rajta a csíkokat. A tésztarészeket a felvert tojássárgájával átkenjük. Kevés cukorral meghintjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Friss tejszínhab vagy vaníliafagylalt illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss