Elkészítés: Könnyű piskótatésztát sütünk: a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a keményítőt és a lisztet – a szitálást nem érdemes megsprórolni, tényleg levegősebb, könnyebb tésztánk lesz tőle. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.
Kivajazott, kilisztezett kisméretű kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, és 175 fokos sütőben, légkeveréses fokozaton készre sütjük. Ne nyissuk rá gyakran a sütőajtót, mert könnyen összeesik a piskótatorta.
Amikor megsült, a formából kivéve hagyjuk kihűlni sütőrácson. Amikor kihűlt, kettévágjuk, és az alsó részét visszahelyezzük a kapcsos tortaformába.
A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémhez nagyon egyszerűen minden hozzávalót egy tálba teszünk, és egy botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd a beáztatott zselatinlapokat pici vízben felolvasztjuk, és a gyümölcsös keverékkel összekeverjük.
A krém 4/5 részét a félbevágott tésztára öntjük, majd befedjük a megsült torta másik felével. A formában hagyjuk dermedni kb. 2 órát.
A maradék krémet tálalás előtt a tortára kenjük és beborítjuk pirított mandulaszeletekkel.