Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-joghurtos piskótatekercs II.

MME MME
2 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 egész tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl víz
  • 30 dkg málna
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 pohár gyümölcsjoghurt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálba tesszük a tojást és a cukrot, majd felverjük jó habosra. Utána kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt, kikent tepsibe simítjuk a tésztát, előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, még melegen feltekerjük.

A krémhez a pudingot simára keverjük a cukorral és 1 dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot, és egyenletes krémmé dolgozzuk össze.

Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a málnát.

A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük néhány órára.

Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss