Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás-habos desszert

Hozzávalók

  • 10-12 db babapiskóta
  • 3,5 dl tej
  • 0,5 dl málnaszörp
  • 1 csomag fehér csokoládés vagy tejszín ízű pudingpor
  • 10-15 dkg málna
  • 8-10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csepp piros ételfesték

Elkészítés

    1. A pudingot megfőzzük 2,5 dl tejjel, és rögtön egy jénai tálba simítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A hideg, behűtött málnát egyenletesen eloszlatjuk a pudingon.
    2. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (ehhez adhatuk 1 evőkanálnyi olajat), majd kissé kihűtjük (de még maradjon folyékony), és a málnás rétegre öntjük. Az egészet kihűtjük.
    3. A piskótákat a maradék tejjel elkevert málnaszörpbe mártogatjuk, majd a málnás-csokis rétegen elrendezzük őket.
    4. A habtejszínt kemény habbá verjük. A hideg tejszínhab kerül a desszert tetejére (a tejszínhab felét színezhetjük rózsaszínre is az ételfestékkel), végül ízlés szerint friss málnával díszítjük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin