A csokoládét kis darabokra törjük, és a vajjal együtt vízfürdő felett megolvasztjuk. Ha felolvadt, hagyjuk kicsit hűlni. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy kb. 23 x 30cm-es tepsit kikenünk vajjal.
A tojásokat a nádcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, ízesítjük a vaníliával, majd beleöntjük a csokis keveréket. Miután elkevertük, hozzáadjuk a sütőporral és sóval együtt átszitált lisztet.
A masszát az előkészített tepsibe öntjük. A dzsemből kiskanállal kis pöttyöket rakunk a tésztára, és elrendezzük rajta a málnaszemeket is. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd kockákravágjuk. Tálaláskor adhatunk még mellé málnát, esetleg vanília fagyit is.
Tipp:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, mielőtt felhasználnánk.
Feketeribizli-dzsem helyett használhatunk málnadzsemet is hozzá.
Ha nem tudunk beszerezni nádcukrot, mehet bele a kristálycukor/barna cukor is, de ezzel az igazán finom
Nekem egy kicsit morzsálódós lett a süti, így lehet, hogy legközelebb 1 tojással többet tennék bele. :) - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!