Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás és diós pohárkrém babapiskótával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A diókrémhez:
  • 20 dkg dió
  • 14 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 cl diólikőr
  • 2 tojássárga
  • 8 dkg cukor
  • A málnakrémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 22,5 dkg cukor
  • 6 tojássárga
  • 2 evőkanál málnalikőr vagy málnapálinka
  • 10 dkg málna
  • Valamint:
  • babapiskóta

Elkészítés

Elkészítés: A diókrémhez a tejszínt felverjük. A diót sütőben megpirítjuk, durvára daraboljuk, pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A tojássárgát kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a durvára darabolt diót, a mascarponét, elkeverjük, végül beleforgatjuk a tejszínhabot. Poharakba töltjük, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.

A málnakrémhez felverjük a tejszínt. A málnát pépesítjük a cukorral, hozzáadjuk a likőrt vagy a pálinkát, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül beleforgatjuk a felvert tejszínt. Poharakba szedjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A krémeket ropogós babapiskótával kínáljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek