Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-csokis keksz

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 12,5 dkg málna (fagyasztott)
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 17 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 tk sütőpor
  • 4 ek keserű kakaópor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Felengedjük a málnát. A vajat felhabosítjuk a barna cukorral, a tojással és a vaníliaaromával, majd hozzákeverjük a sütő- és a kakaóporral, továbbá a szódabikarbónával elvegyített, átszitált lisztet.Beleforgatjuk a lecsepegtetett, villával áttört málnát a finomra vágott étcsokival együtt.
  2. Evőkanál segítségével kis halmokatadagolunk az így kapott tésztából egy sütőpapírral bélelt sütőtálcába, kissé lelapítjuk mindet, azután a 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Végül sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni a kekszeket.

MÁLNÁS FINOMSÁGOK >>> 

ISTENI CSOKIS FOGÁSOK >>> 

14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

Még különlegesebb lesz a keksz, ha egy kevés durvára vágott dióval vagy mogyoróval, valamint némi reszelt fehér csokoládéval gazdagítod a tésztáját.

Ezek is érdekelhetnek

Friss