Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a cukorral és az olajjal jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport és a fehérjehabot.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű kapcsos kerek formát kibélelek alufóliával vagy sütőpapírral, és ebbe öntöm a tésztát, elsimítom, majd 12 perc alatt megsütöm.
Kiveszem a formából és hagyom kihűlni, majd a papírt lehúzom róla.
A krémhez egy tálban a habtejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem.
A lapzselatint először hideg vízbe beáztatom, kinyomkodom, majd mikróban egy kevéske vizet ráöntve fél perc alatt felmelegítem, majd félreteszem.
Egy másik tálba öntöm a joghurtot, elkeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot (ha édesebben szeretjük, akkor cukrozzuk), a citrom levét és a reszelt héját (egy kevés citromhéj maradjon meg díszítéshez). Folyamatos keverés mellett belecsurgatom a langyos, feloldott zselatint, és jól elkeverem.
A kihűlt piskótalap köré karimát teszek, erre kenem a joghurtos-tejszínes-citromos krém 1/3 részét, málnaszemekkel (nem engedtem ki a fagyasztott málnát) megszórom, újabb adag krém következik, a másik felét is rászórom a málnának.
A tetejére a megmaradt krémet kenem, a reszelt citromhéjjal és vékony citromszeletekkel díszítem.