Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-citromos joghurttorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/3 csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 5 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • ízlés szerint porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg málna (fagyasztott)
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag lapzselatin
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a cukorral és az olajjal jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport és a fehérjehabot.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű kapcsos kerek formát kibélelek alufóliával vagy sütőpapírral, és ebbe öntöm a tésztát, elsimítom, majd 12 perc alatt megsütöm.

Kiveszem a formából és hagyom kihűlni, majd a papírt lehúzom róla.

A krémhez egy tálban a habtejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem.

A lapzselatint először hideg vízbe beáztatom, kinyomkodom, majd mikróban egy kevéske vizet ráöntve fél perc alatt felmelegítem, majd félreteszem.

Egy másik tálba öntöm a joghurtot, elkeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot (ha édesebben szeretjük, akkor cukrozzuk), a citrom levét és a reszelt héját (egy kevés citromhéj maradjon meg díszítéshez). Folyamatos keverés mellett belecsurgatom a langyos, feloldott zselatint, és jól elkeverem.

A kihűlt piskótalap köré karimát teszek, erre kenem a joghurtos-tejszínes-citromos krém 1/3 részét, málnaszemekkel (nem engedtem ki a fagyasztott málnát) megszórom, újabb adag krém következik, a másik felét is rászórom a málnának.

A tetejére a megmaradt krémet kenem, a reszelt citromhéjjal és vékony citromszeletekkel díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss