Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás-ananászos rakott piskóta

default user icon
Málnás-ananászos rakott piskóta
Málnás-ananászos rakott piskóta

Hozzávalók

  • 1 ananászkonzerv
  • 25 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg babapiskóta
  • kevés tej
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    A tej színt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a cukrokkal és beledolgozzuk a tej színhabot. Veszünk egy méretes tálat. Az ananász levét felhígitjuk egy kevés tej jel, ízesítjük rumaromával. Ebbe kezdjük mártogatni a piskótát és kirakjuk vele a tál alját.

    Mehet rá a málna és a felkockázott ananász fele, és befedjük a krém felével. Utána újabb réteg piskóta következik, rá az ananász, a megmaradt krém, a tetej ére pedig málna és olvasztott csokoládé. Néhány órával fogyasztás előtt célszerű készíteni, hogy az ízek összeérjenek, a piskóta pedig megpuhuljon.

Megjegyzés

Fotó és recept: Mandula konyhai kalandjai blog

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin