A tojásokat szétválasztjuk,a tojásfehérjéket csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a két kanál vizet és a három kanál cukrot, és habosra keverjük, majd felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a kemény habot -laza mozdulatokkal, hogy ne törjön a össze a tojásfehérje hab.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kikenjük vajjal, és kilisztezzük, majd belesimítjuk a piskótát, és 12-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük málnakrémet, a lecukrozott málnát átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínhez és kemény habbá verjük.
A piskótát megkenjük a meggy dzsemmel, ráhalmozzuk a málnás tejszínhabot, elsimítjuk, a tejét málnaszemekkel díszítjük.
Ez saját receptem, kíváncsi voltam, hogy hogyan működik a málna és a piskóta. Varázslatos ízharmónia, nem mellesleg fantasztikusan inycsiklandozóan néz ki. Érdemes volt próbálkozni. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!