Málnalekváros palacsintafalatok

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • olaj (a sütéshez)
  • 1 üveg málnalekvár
  • porcukor

Elkészítés

    1.

    Habosítsuk fel a tojásokat 1 csipet sóval és a tejjel. Szi­táljuk bele a lisztet, és ala­po­san dolgozzuk össze. Pihentes­sük a tésztát 30 percig.

    2.

    Vékonyan kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, forrósítsuk fel, és egyenként süssük ki benne a palacsintákat.

    3.

    Simítsuk a palacsintákra a málnalekvárt, és tekerjük fel őket. Éles késsel vágjuk fel mindet 3 cm vastag darabokra, és rendezzük azokat tányérra. Végül porcukorral szórjuk meg.

A palacsintatészta még különlegesebb lesz, ha a liszthez 5 dkg cukrozatlan kakaóport vagy fahéjat keverünk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek