Elkészítés: Szórjuk tálba a lisztet, öntsük a közepébe vájt mélyedésbe az 1 evőkanál olajat, az élesztőt és a sót. Adjunk hozzá egy kevés langyos vizet, és dolgozzuk össze, míg szálas tésztát nem kapunk. Ekkor dolgozzuk bele a kissé felvert tojást, majd takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és kelesszük 2 órán keresztül.
A sütéshez forrósítsunk fel annyi olajat, hogy legalább félig elmerüljenek benne a fánkok, és két evőkanál segítségével szaggassunk bele a tésztából gombócokat. Süssük szép pirosra, majd konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk kissé hűlni őket.
Töltsük az átkevert málnalekvárt vékony csövű habzsákba, és töltsük meg vele a fánkokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre