Elkészítés: A lisztet átszitálom, és összekeverem a sütőporral, a sóval és a cukorral. A vajat beledolgozom, hozzáöntöm a tejet, és sima tésztává gyúrom a masszát. Folpack-ba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem.
A tésztát újra átgyúrom, és kilisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérőjű kiszúróval korongokat vágok a tésztából, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és a tojás sárgájával megkenem a tetejüket. Előmelegített sütőben 175 fokon 15 perc alatt megsülnek.
Megvárom, míg kicsit kihűlnek, félbevágom a korongokat, és az alsó korong belső felét jó vastagon megkenem málnalekvárral elkevert mascarponéval. Málnát nyomok bele, és ráteszem a korong tetejét. Ha marad krém, külön tálban érdemes kitálalni, el fog fogyni!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre