Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnakrémes-cukkinis csokoládétorta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg csokoládé (70%-os)
  • 30 dkg cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • pár kanál málnapép

Elkészítés

    1. A cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.
    2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, belereszeljük a citromhéjat, és egy fakanállal összekeverjük.
    3. Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az olajjal simára keverjük.
    4. Ezután a száraz keverékhez hozzáöntjük a tojásos keveréket, az olvasztott csokoládét, és összekeverjük. Végül thozzáadjuk a lereszelt, levétől egy kicsit kinyomkodott cukkinit, majd alaposan összekeverjük.
    5. A tortaformákat kibéleljük sütőpapírral, majd egyenlően elosztva belekanalazzuk a masszát. A formákat előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőfokon 25-30 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 150 fokon, 25 percig). A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majdlevesszük a tortakarikát, és rácsra helyezve egészen kihűtjük a tortalapokat.
    6. A krémhezkikeverjük a mascarponét a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezutánhozzákeverünk pár kanál málnapépet (a málnát pár percigfőzzük a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután teljesen kihűtve keverjük a krémhez (egyszerűbb megoldás, de nem olyan finom, mint az előző, ha a málnát botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk, és így keverjük a krémbe).
    7. A habtejszínt kemény habbáverjük, majd apránként, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez.
    8. Az egyik teljesen kihűlt tortalapot egy tálcára helyezzük, majd rákanalazzuk a krém felét. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot, és a tetejére kanalazzuk a maradék krémet. Végül málnaszemekkel díszítjük a tetejét.
    9. Az elkészült tortátbetesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni. Közvetlenül tálalás előttvesszük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

A recept 2 db 20-cm-es formához elég.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin