Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnahab leves

15 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk. A málnát sűrűszövésű ruhába téve és batyut formálva belőle, folyóvíz alatt megmossuk. A batyut folyamatosan csavarva a málna levét kipréseljük.

A tojássárgáját kissé habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a megduzzadt zselatinlapot, kevés málnalét. Alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd felengedjük az összes málnalével.

Forráspontig melegítjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel is összedolgozzuk.

Hűtve, de nem túl hidegen tálaljuk. Fogyasztás előtt málnasziruppal, tejszínhabsprayvel, friss piros és sárga málnaszemekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss