A zselatinlapokat hideg vízben áztatjuk. A málnát sűrűszövésű ruhába téve és batyut formálva belőle, folyóvíz alatt megmossuk. A batyut folyamatosan csavarva a málna levét kipréseljük.
A tojássárgáját kissé habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a megduzzadt zselatinlapot, kevés málnalét. Alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd felengedjük az összes málnalével.
Forráspontig melegítjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel is összedolgozzuk.
Hűtve, de nem túl hidegen tálaljuk. Fogyasztás előtt málnasziruppal, tejszínhabsprayvel, friss piros és sárga málnaszemekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre