Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnabomba (málnás-piskótás-tejszínhabos süti)

75 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 csapott ek cukor
  • 3 púpos ek liszt
  • 3 púpos ek étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek víz
  • 2 ek tej
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 40 dkg málna
  • 3 csapott ek porcukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 7,5 dl cukrászhab (Hulala)
  • 50 dkg túró
  • Továbbá:
  • 20 dkg málnalekvár
  • kevés rumaroma
  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a keményítőt. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a sárgájás masszához forgatjuk, nagyon óvatosan.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük. (Kb. 15 perc). A megsült tésztát még langyosan a sütőpapírral együtt feltekerjük, így kapjuk meg a piskótatekercs alapját.
  3. A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük a cukorral, a zselatinfix hozzáadása után. 25 dkg málnát villával összetörünk, hozzáadjuk a túrót és a tejszín 2/3 részét.
  4. A piskótatekercset óvatosan kihajtjuk, megkenjük a lekvárral, majd újra feltekerjük. Egy nagy, folpackkal bélelt, köralakú keverőtál oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel, annyit hagyunk, hogy az aljára is maradjon.
  5. A tálba ezután belekanalazzuk a krém felét, majd rakunk rá egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát, végül befedjük a maradék krémmel. A krém tetejére rányomkodjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Folpackkal lefedjük, hagyjuk legalább 2 órán át állni a hűtőben.
  6. A maradék krémhez adunk még pürésített málnát, hogy szép piros színt kapjon. A tésztát a hűtőből kivéve óvatosan egy tortatálra borítjuk (fejjel lefele, így kapunk egy szép „kupolát”). A málnás tejszínhabot habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük ízlés szerint.

Megjegyzés

Dekoratív és finom. :) - tompeeszter

Ezek is érdekelhetnek

Friss