A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a keményítőt. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a sárgájás masszához forgatjuk, nagyon óvatosan.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon, tűpróbáig sütjük. (Kb. 15 perc). A megsült tésztát még langyosan a sütőpapírral együtt feltekerjük, így kapjuk meg a piskótatekercs alapját.
A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük a cukorral, a zselatinfix hozzáadása után. 25 dkg málnát villával összetörünk, hozzáadjuk a túrót és a tejszín 2/3 részét.
A piskótatekercset óvatosan kihajtjuk, megkenjük a lekvárral, majd újra feltekerjük. Egy nagy, folpackkal bélelt, köralakú keverőtál oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel, annyit hagyunk, hogy az aljára is maradjon.
A tálba ezután belekanalazzuk a krém felét, majd rakunk rá egy sor rumos tejbe áztatott babapiskótát, végül befedjük a maradék krémmel. A krém tetejére rányomkodjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Folpackkal lefedjük, hagyjuk legalább 2 órán át állni a hűtőben.
A maradék krémhez adunk még pürésített málnát, hogy szép piros színt kapjon. A tésztát a hűtőből kivéve óvatosan egy tortatálra borítjuk (fejjel lefele, így kapunk egy szép „kupolát”). A málnás tejszínhabot habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük ízlés szerint.