Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Malakoff-torta (bécsi recept alapján)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Malakoff-torta (bécsi recept alapján)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 21
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 2 teáskanál vaníliacukor
  • 2,5 dl porcukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 1,5 dl liszt
  • A töltelékhez:
  • 8 zselatinlap
  • 4 tojás sárgája
  • 1 dl porcukor
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1/2 dl fehér rum
  • 3 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 1,5 dl habtejszín
  • habfixáló
  • gyümölcs

Elkészítés:

Rajzoljunk 3 darab 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra. Tegyünk kettőt egy tepsibe, a harmadikat pedig egy másikba. Verjük fel nagyon világossárgára és sűrűre a tojást, a sárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Forgassuk bele a mandulát és a lisztet, alaposan keverjük össze.

Mindegyik körbe kenjünk a tészta kicsit kevesebb, mint negyedét. A maradék tésztából formáljunk 2x6 centis babapiskótákat. Süssük a köröket és a babapiskótát is a sütő középső rácsán, 175 fokon, a tortalapot 12, a piskótákat 8 percig. Hagyjuk őket lapos felületen kihűlni.

A töltelékhez áztassuk a zselatinlapokat nagyjából 10 percre hideg vízbe. Keverjük össze a tojássárgáját, a porcukrot és a tejet egy lábosban. Kis lángon főzzük, folyamatosan kevergetve, míg a krém kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és tegyük bele a zselatinlapokat, kevergessük, míg elolvadnak.

Tegyük a hűtőbe a krémet, hűtsük ki, majd keverjük bele a vaníliát és a rumot. Verjük fel a tejszínt, és forgassuk a hideg tojásos krémbe.

Egy tálalótálat borítsunk be széles csíkra vágott sütőpapírral. Tegyünk egy tortalapot a közepére. Egy kapcsos tortaformát helyezzünk a tortalap köré, a belsejét pedig béleljük ki egy sütőpapírcsíkkal. Rendezzük el a falnak állítva a babapiskótákat, a lapos felükkel befelé nézve. Kenjünk egy réteg krémet a tortalapra. Tegyük rá a másik tortalapot, ezt is kenjük meg krémmel, majd jöhet a harmadik lap, vonjuk be krémmel.

Ha a babapiskóták eldőlnek, miközben a tortát töltjük, utólag is rátehetjük őket. Közvetlenül tálalás előtt, tejszínhabbal ragasszuk őket a torta falára. Tejszínnel és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés:

A krémbe tettem még pudingot, így keményebb, kenhetőbb lett a krém.

A receptet és a fotót Szipetra küldte. Köszönjük!

szipetra receptjeiből:
Malakoff-torta (bécsi recept alapján)
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. október 7. (csütörtök) 09:47
    Már kétszer megsütöttem és nagyon nagy sikert aratott. Nagyon finom lett...:) A rumot ne hagyjátok ki a krémből, mert nagyon kellemes ízt ad neki:);)
    szipetra szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Chowder édesburgonyával és füstölt hallal Chowder édesburgonyával és füstölt hallal
Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal
Almás-zabpelyhes muffin Almás-zabpelyhes muffin
Sütőben aszalt paradicsom Sütőben aszalt paradicsom
Koktélparadicsom-befőtt Koktélparadicsom-befőtt
Ananászos-kókuszos muffin II. Ananászos-kókuszos muffin II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept