Előkészítés: A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
Elkészítés: A nyelvet nagyobb edényben, annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Kis lángon főzzük, a habját leszedjük. Amikor már nincs habja, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, a hagymát és a három gerezd fokhagymát, 1-1,5 órán át főzzük, amíg majdnem puha lesz. Ekkor kivesszük a hagymát, de nem dobjuk ki, félretesszük. (Természetesen a vizet időnként pótolni kell.) A nyelvhez hozzáadjuk a lencsét, és további 30 percig főzzük. A habját ismét leszedjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kis kockákra vagy vastagabb lapokra vágjuk, és a lencséhez adjuk. Meghámozzuk a maradék fokhagymát, áttörjük, és a nyelvhez adjuk. Ha kell, sózzuk, és az egészet a nyelv teljes puhulásáig főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a nyelvet, megtisztítjuk és felszeleteljük. A félretett hagymát egy merőkanálnyi lencsével, a mustárral összeturmixoljuk, és besűrítjük vele a lencsét. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük a petrezselyemmel megszórjuk, és a lencsés nyelv mellé tálaljuk.