Elkészítés: Láng fölött perzseljük át a füleket, majd mossuk fehérre, és vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, mint a pacalt. A hagymát vágjuk fel kockákra.
Bográcsban forrósítsunk zsírt, pároljuk meg benne a hagymát. Szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a csíkozott füleket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük sóval, köménnyel, borssal, finomra vágott fokhagymával és csípős paprikával. Addig főzzük, míg a fülek megpuhulnak. Közben, ha szükséges pótoljuk a vizet.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de akár simán kenyérrel is lehet mártogatni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre