Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Malacfüle pörkölt bográcsban

120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: Láng fölött perzseljük át a füleket, majd mossuk fehérre, és vágjuk ujjnyi vastag csíkokra, mint a pacalt. A hagymát vágjuk fel kockákra.

Bográcsban forrósítsunk zsírt, pároljuk meg benne a hagymát. Szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a csíkozott füleket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük sóval, köménnyel, borssal, finomra vágott fokhagymával és csípős paprikával. Addig főzzük, míg a fülek megpuhulnak. Közben, ha szükséges pótoljuk a vizet.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk, de akár simán kenyérrel is lehet mártogatni.

Megjegyzés

Nem éppen diétás étel, de a mondás azt tartja, hogy nem fontos mindig egészségesen étkezni, lehet néha jóízűen is.
- sztodor

Ezek is érdekelhetnek

Friss