Elkészítés: Az almát alaposan mossuk meg, majd héjastul egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A babapiskótát morzsoljuk jól össze.
A tojásfehérjéket robotgéppel kezdjük el habosra verni. Amikor már kezd kifehéredni, akkor kanalanként adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. A mákot (nem kell megdarálni!!!), az összemorzsolt babapiskótát, a reszelt citromhéjat és a reszelt almát keverjük össze. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá a keményre felvert cukros tojásfehérjét.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre a tésztát. A sütőből kivéve, még melegen húzzuk le a megsült tésztáról a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor már teljesen kihűlt a tészta, 3 egyforma kört vágjunk ki belőle.
A krémhez a tojások sárgáját a cukor felével és egy kevés tejjel keverjük simára. A maradék tejet melegítsük forráspontig, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tojásos-pudingos-cukros keveréket.
Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrű masszává, majd vegyük le a tűzről, és teljesen hűtsük ki.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd robotgéppel, állandó keverés mellett, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingos masszához.
Az almatöltelékhez egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahajat, majd a citromlevet, és kevergetve pár perc alatt karamellizáljuk meg. Ezután adjuk hozzá a lereszelt almát, alaposan keverjük össze, majd pároljuk puhára, közben többször keverjük meg. Amikor teljesen megpárolódott az alma, öntsük hozzá a vízzel simára elkevert étkezési keményítőt, majd kevergetve kicsit sűrítsük be. Végül az almás masszát szintén teljesen hűtsük ki.
A torta összeállítása: helyezzük az egyik tortalapot egy tálcára, majd kenjük rá az elkészült krém felét. Ezután helyezzük rá a második tortalapot, majd kenjük rá a teljesen kihűlt almás tölteléket. (Én először rákentem a tésztára az almás tölteléket, majd úgy helyeztem rá a krém tetejére. Így könnyebb volt elkenni, és nem nyomódott szét alatta a krém.) Ezután helyezzük rá az almás töltelékre a harmadik tortalapot, majd a maradék krémmel kenjük be a torta tetejét és az oldalát. Ízlés szerint díszítsük a tortát mákkal, és puhára főzött almagerezdekkel.
Az elkészült tortát pár órára tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a töltelék és a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel, ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.