Elkészítés:
1.) Az 5 tojás sárgáját egy tálba tesszük és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mákot, a tejet és az olvasztott margarint. Belereszeljük a citrom héját.
2.) Egy másik tálban konyhai robotgéppel habosra verjük a tojások fehérjét, majd óvatosan összekeverjük a mákos keveréket a habbal, és egy kivajazott tortaformába tesszük.
3.)Előmelegített sütőben kb. 5 percig erős lángon sütjük, majd 40-45 perc alatt kis lángon (kb. 180 fok) készre sütjük. Megvárjuk amíg kihűl.
4.) Ha egy lapot sütünk, kettévágjuk, és megkenjük lekvárral a tésztát, majd összecsukjuk, és kívülről is lekenjük a tortát.
(Ha dupla adagot készítünk, akkor ugyanígy járunk el: megvárjuk, amíg mindkét sütőformában kihűl a tészta, majd mindkettőt megkenjük vastagon lekvárral, összetapasztjuk, és kívülről is megkenjük lekvárral. A hűtőbe tesszük egy estére.)
5.) Másnap felvert tejszínhabbal megkenjük a tortát, és tálalás előtt feldíszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre