Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máktorta II.

MME MME
2 4.5/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és fél dl vízzel. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a mákkal. Az almát meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.

Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a mákkal összekevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk össze. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és lazán a mákos masszához keverjük. Végül a lecsepegtetett mazsolát is beleforgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk vajjal egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát. Az almával csillag alakban díszítjük a tetejét. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és porcukorral megszórjuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 289 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss