Máktorta II.

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál rum
  • 6 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 1 savanykás alma
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

    Előkészítés: A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és fél dl vízzel. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a mákkal. Az almát meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.

    Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a mákkal összekevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk össze. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és lazán a mákos masszához keverjük. Végül a lecsepegtetett mazsolát is beleforgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk vajjal egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát. Az almával csillag alakban díszítjük a tetejét. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, és porcukorral megszórjuk.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 szelet: 289 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Siposné Nagy Éva 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Sütőpor nem is kell bele, anélkül is finom, ez direkt tömör tésztájú. Tettem a tetejére szeletelt mandulát, szépen megpirult rajt.
Bánlaki Dalma Stella 7 évvel ezelőtt
Ez a recept nagyon bevált, még a finnyás bátyám is imádta! :) Szerintem érdemes lehet kipróbálni pl. alma helyett körtével, vagy mazsola helyett dióval is! Hiányossága, hogy véletlenül (?) kihagyták a sütőport. Én kb. 1 kk-nyit tettem bele.

Hasonló Receptek