Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: egy nagyobb lábasban melegíteni kezdjük a tejet. Kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a reszelt citromhéjjal, majd fokozatosan hozzáadunk egy kevéske tejet. A forró tejből 1-2 merőkanálnyit a tojássárgához vegyítünk, majd az egészet lábasba öntjük, és folytonos kevergetéssel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, de úgy, hogy a 10 db tojásfehérjét elosztjuk 3 részre, és így külön verjük fel, majd fokozatosan hozzáadjuk a barna nádcukrot. A 20 dkg darált mákot is 3 részre osztjuk, és ezt is a masszához adjuk.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 26 cm-es átmérőjü kapcsos tortaformába tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (Mindenféleképpen egyenként süssük ki a lapokat!)
Ezután a krémet folytatjuk: felverjük a tejszínt, és hozzáadjuk az elkészített tejes krémhez.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és a legvégén a tetejére is teszünk krémet. Erre én csokidarabokat tettem. Aki nem akar csokidarabokat a tetejére tenni, az szórja meg mákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre