Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Makrobiotikus egytálétel

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 20 dkg durumbúza,
  • 1 fej hagyma,
  • 20 dkg zöldborsó,
  • 2 paradicsom,
  • 2 szál sárgarépa,
  • szezámolaj,
  • tengeri só,
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    A durumbúzát egy napra hideg vízbe áztatjuk. A vizet kétszer cseréljük. Megforrósított szezámolajon (vagy hidegen sajtolt napraforgóolajon) üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát. 1 perc pirítás után hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót, a lecsöpögtetett búzát, majd a felnegyedelt paradicsomot (nem héjazzuk le!). Kevés tengeri sóval ízesítjük és fedő alatt addig főzzük, amíg a búza megpuhul. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dekriszta
Szerintem nem csíráztatott durumbúzáról van szó, hanem csak be kell áztatni úgy, ahogy a csíráztatás előtt beáztatnád. Így készítjük elő a főzéshez a szárított hüvelyeseket is, úgy mint: szárazbab, lencse, sárgaborsó...
pistuc
Ha jól értem, itt csíráztatott durumbúzáról van szó (s nem durumlisztről)...?

Hasonló Receptek

Magazin