Mákosguba

default user icon
6 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 kifli
  • 1 l tej
  • 50 dkg mák (darált)
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • mazsola
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: A kifliket felkarikázom, beáztatom 1 l vaníliás cukros tejbe.
    A mákot porcukorral elkeverem, belerétegzem kivajazott jénaiba: alul kifli, rá porcukros mák, citromhéj ráreszel, mazsolával megszór. Majd ezt ismétlem, amíg megtelik a jénai. A tetejére nem kerül se citromhéj, se mazsola.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pozsgai Ágnes 5 évvel ezelőtt
Mennyi ideig kell a sütőben tartani?
7 évvel ezelőtt
Kiprobaltatok mar, hogy a vegen ontitek le a cukros tejjel? szerintem nem azik el annyira, es igy is felszivja a tejet.
boszika65 7 évvel ezelőtt
Ez az édesség finom száraz kalácsból elkészítve is. Én ezzel is szoktam készíteni.
somodi andrasne 7 évvel ezelőtt
Én még gazdagitani szoktam: a rétegeket meglocsolom vékonyan mézzel.
Endre 7 évvel ezelőtt
kelttésztábol megoldható
Tamási Borbála 7 évvel ezelőtt
Nagyon kíváncsi lennék hogy a kifli helyett mit lehet még használni mert Spanyolországban sajnos nem lehet kiflit kapni.Itt élek és sikerült mákot hozatnom viszont kifli nincs.Mit ajánlotok?

Hasonló Receptek

Magazin