Mákosguba-torta habbal

Hozzávalók

  • 4 db briós
  • 5-6 dl tej
  • 6-8 dkg sütőmargarin
  • 15 dkg őrölt mák
  • 20-25 dkg porcukor
  • 2 db alma
  • A habhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • darált háztartási keksz
  • sütőpapír
  • 20 cm-es kapcsos sütőforma.

Elkészítés

    1. A brióst újjnyi vastagra felszeleteljük. A felforralt tejben felolvasztjuk a margarint.
    2. A 20 centiméteres, kapcsos sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd megszórjuk a darált keksszel. A formát körbe rakjuk egy réteg szeletelt brióssal és meglocsóljuk a margarinos tejjel. A porcukorral összekevert mák felével megszórjuk. A megmosott és gerezdekre vágott almát rárakjuk, majd újabb réteg következik. /briós, mák, alma/
    3. A 180 fokra előmelegített és sütési hőfokon 15-20 percig sütjük.
    4. A sütőből kivéve rásimítjuk a cukorral kemény habbá vert tojás fehérjét. / először kemény habbá verjük a tojás fehérjét, majd apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre / Alacsony hőfokon 15-20 percig szárítjuk.Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek