Mákosguba pohárkrém

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db másnapos kifli
  • 3 dl tej
  • 15 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
  • 3-4 evőkanálnyi méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • A vaníliakrémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • Valamint:
  • 6 dkg baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tejben felolvasztjuk a vaníliás cukrot, 2 evőkanál mézet és a vaj felét. A kifliket szeletekre vágjuk (ha a ropogósabb szeleteket is szeretjük: picit szárítsuk ki őket a sütőben vagy serpenyőben némi vajon pirítsuk meg).

    A darált cukrozott mákhoz keverjünk egy kis reszelt citromhéjat. A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit, ebbe rétegezve rakosgassuk bele a kifliket. Minden sor kiflit locsoljunk meg mézes tejjel, bőven szórjunk rá mákot, majd végül forgassuk át az egészet, hogy mindenhol tejes és mákos legyen a kiflink.

    Közepesen meleg sütőben 10-15 percig süssük/pirítsuk a gubát.

    A vaníliakrémhez a cukrot és a pudingport elkeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd ha forró, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem meleg, a mascarponéval krémesre keverjük.

    A megsült gubát tetszés szerint kelyhekbe osztjuk a vaníliás krémmel és a baracklekvárral rétegezve. Behűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin