Elkészítés: A tejben felolvasztjuk a vaníliás cukrot, 2 evőkanál mézet és a vaj felét. A kifliket szeletekre vágjuk (ha a ropogósabb szeleteket is szeretjük: picit szárítsuk ki őket a sütőben vagy serpenyőben némi vajon pirítsuk meg).
A darált cukrozott mákhoz keverjünk egy kis reszelt citromhéjat. A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit, ebbe rétegezve rakosgassuk bele a kifliket. Minden sor kiflit locsoljunk meg mézes tejjel, bőven szórjunk rá mákot, majd végül forgassuk át az egészet, hogy mindenhol tejes és mákos legyen a kiflink.
Közepesen meleg sütőben 10-15 percig süssük/pirítsuk a gubát.
A vaníliakrémhez a cukrot és a pudingport elkeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd ha forró, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem meleg, a mascarponéval krémesre keverjük.
A megsült gubát tetszés szerint kelyhekbe osztjuk a vaníliás krémmel és a baracklekvárral rétegezve. Behűtve tálaljuk.