Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos túrótorta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin ( + a forma kikenéséhez)
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 30 ml vanília aroma
  • 13 dkg mák (egész)

Elkészítés

    1. A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.
    2. A tojást először a cukorral, majd a szobahőmérsékletű margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
    3. Csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig margarinnal kikenjük, és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb. 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.
    4. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.
    5. Kivesszük a hűtőből a tésztát és a közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen elfognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk.
    6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük. Mikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából.

    FORDÍTOTT BARACKOS TÚRÓTORTA>>> 

    KLASSZIKUS TÚRÓTORTA>>> 

    VÉRNARANCSOS TÚRÓTORTA>>> 

     

Megjegyzés

A csatos tortaforma átmérője: 26 cm.

Tündi konyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin