Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos torta vaníliás krémmel

75 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja és leve (ízlés szerint)
  • 1/4 l tej
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 tk olaj vagy tejszín

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg margarint, és jól kidolgozzuk.
  2. A sütőport összekeverjük a liszttel és a darált mákkal. A masszához keverjük, és apránként hozzáadjuk a tejet és citrom reszelt héját és levét is.
  3. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát lekenjük margarinnal, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez a pudingporokat simára keverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrűre felfőzzük, és kihűtjük.
  5. Ezután a margarinnal habosra keverjük, a tortát pedig 3 részre vágjuk és betöltjük. A csokoládét az olajjal vagy tejszínnel mikróban felolvasztjuk, majd a tortára kenjük. 

Megjegyzés

Egyszerű és nagyon finom torta. Kisebb tepsiben is elkészíthető. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss