Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, és beletördeljük az élesztőt. Elkeverjük 4 evőkanál liszttel, hozzáadunk 1 csipet cukrot, letakarjuk, és kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük. Hozzáadjuk a maradék liszthez, beledolgozzuk a cukrot, egy csipet sót, a tojásokat és a vajat. A robotgép dagasztóspiráljával sima tésztává keverjük. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük. Végül még egyszer alaposan átkeverjük.
Elkészítjük a tölteléket: felforraljuk a tejet a cukorral, vaníliás cukorral, és belekeverjük a mákot. Újra felforraljuk. Belekeverjük a tojássárgáját, alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, a mákos masszát szétosztjuk rajta, feltekerjük, és csigákra vágjuk.
A tepsit kikenjük, a csigákat belerakosgatjuk, és még 30 percet kelesztjük.
Ezután előmelegített sütőbe toljuk, és 25 percig sütjük. Meglocsoljuk a csigákat 2 dl tej és 5 dkg porcukor keverékével, és még 5-6 percig sütjük.
Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre