Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos-szilvás tekercsek

default user icon
Mákos-szilvás tekercsek

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt + a formához
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 7,5 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg szilva
  • 15 dkg darált mák
  • 1 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek vaj + a kenéshez
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,4 dl rum
  • 15 dkg szilvalekvár
  • 20 dkg szilva

Elkészítés

    Szitáljuk át a lisztet. Nyomjunk a közepébe egy mélyedést, és morzsoljuk bele az élesztőt. Adjunk hozzá 1 tk cukrot és 5-6 ek langyos tejet, majd hagyjuk felfutni. Ezután dolgozzuk össze a maradék cukorral és tejjel, valamint 1 db tojással, egy csipet sóval és a vajjal. Letakarva pihentessük a tésztát meleg helyen kb. 40 percig.

    Állandó kevergetés mellett főzzük fel a mákot a tejjel, a cukorral és a vajjal. Ha kihűlt ,adjuk hozzá a fahéjat, a rumot és a szilvalekvárt.

    A tésztát nyújtsuk kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra, egyenletesen kenjük meg a mákos töltelékkel, majd tekerjük fel, és vágjuk 12 darabra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és tegyük bele a csigákat szorosan egymás mellé. Kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal és a maradék felvert tojással. Helyezzünk minden csiga közepére néhány szilvadarabot, és pihentessük még 15 percig. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig. Ha kihűlt, porcukorral díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin