Elkészítés: A mazsolát forró vízzel leöblítjük, a rumba áztatjuk. A szilvát hosszában kimagozzuk.
A töltelékhez a mákhoz adjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citromhéjat, a tejfölt, végül a mazsolát a rummal, összekeverjük.
A tésztához a tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük az aprított élesztővel és a tojással. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, a többi hozzávalóval és a tejföllel a tésztát összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egyik cipót kikent, 30 cm-es kerek formába kb. 35 cm korongra nyújtjuk, a nyújtófa segítségével a formába emeljük, peremét megigazgatjuk, a felesleges tésztát levágjuk. Megkenjük szilvalekvárral, a máktölteléket elterítjük rajta, sűrűn kirakjuk a felezett szilvával, meghintjük az 5 dkg cukor és fahéj keverékével.
A cipó másik felét két felé vesszük, egyik felével berácsozzuk a süti tetejét, a másik felét vékonyra sodorjuk, részletekben lazán zsinórszerűen összecsavarjuk és a forma pereméhez nyomkodjuk. Tojással lekenjük, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
A formában kihűtjük, tortaszerűen szeleteljük és tálaljuk.