Mákos-szezámos sós rúd

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 40 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg mák
  • tejföl
  • a szóráshoz szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A kétféle lisztet elkeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozáadjuk a sütőport, 2 tojássárgáját, a sajtot, a mákot, ízlés szerint sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha a tészta elválik az edény falától és a kezünktől, akkor kész.
    Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, derelyevágóval rudakat vágunk. Zsírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Szezámmag helyett reszelt sajtot is tehetünk a tetejére, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam. Ezt a receptet ajánlom azoknak, akik csinálják a 90 napos diétát, mert nagyon megfelel a szénhidrát napra. Már a sok pizza, és paradicsomos étel uncsi.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Székely Zsuzsanna 4 évvel ezelőtt
Az a jó benne, hogy akár hetekig is eltartható, és hasonló marad a minősége. Igazi sós teasütemény.
Karajz 5 évvel ezelőtt
nagyon jómi szilveszterre csináltuk és mindenkinek ízlett

Hasonló Receptek

Magazin