Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • 50 dkg mák
  • A tésztához:
  • 45 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • csipet só
  • citromhéj
  • A tojáshabhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • porcukor

Elkészítés

    1. A cukrot a vaníliás cukorral elkeverjük a tejben, és felforraljuk. A forrásban lévő tejbe beleszórjuk a darált mákot, összekeverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük.
    2. A tésztához az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vajat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, majd gyorsan összegyúrjuk. Egy órára hideg helyre tesszük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, nagyobb tepsibe tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel és előmelegített sütőben 165 fokon elkezdjük sütni.
    3. Míg sül a tészta a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd vízgőz fölött összekeverjük a porcukorral, és újból kemény habbá verjük.
    4. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a tojáshabbal és így sütjük tovább.

    18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>> 

    10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

Kecskeméti Gáborné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin