Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos rétes

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 10 személyre:
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj + a kenéshez
  • 6 dkg mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 1,5 kg savanyú alma
  • 4 evőkanál citromlé
  • 14 dkg vaj
  • 5 dkg mák
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • Tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés

    Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a tojást, az olajat, egy csipet sót, 3 evőkanál meleg vizet. Alaposan összedolgozzuk, cipót formázunk belőle, megkenjük olajjal, fóliába tekerjük, és meleg helyen legalább 30 percig pihenni hagyjuk.
    Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát vékony szeletekre vágjuk, és citromlével megcsepegtetjük. Felforrósítunk 4 dkg vajat, megpirítjuk benne a mákot és a zsemlemorzsát. Hűlni hagyjuk. Tiszta abroszt terítünk az asztalra, meghintjük liszttel, a közepére tesszük a tésztát, és kissé kinyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, megcsepegtetjük vele a tésztát, és óvatosan kézzel kinyújtjuk-húzzuk. A vastag széleket letépjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A mákos-morzsás tölteléket szétosztjuk a tésztán úgy, hogy körös-körül 3 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt megkenjük vajjal. A töltelékre szórjuk az almát, a fahéjat, a cukrot és a mazsolát. A széleket felhajtjuk, és az abrosz segítségével feltekerjük a tésztát. A tepsit kikenjük, rátesszük a rétest, megkenjük vajjal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Tejszínhabbal körítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin