A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját apránként hozzáadagoljuk a vaníliaaromával, és összedolgozzuk egy robotgéppel. A tojásfehérjét (nem túl keményre) felverjük a porcukorral és a sóval.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, az őrölt mákot, a narancshéjat, a fenyőmagot, citrusokat, a megmosott mazsolát és a felaprított hibiszkuszt.
A tojásos habba belekeverjük a lisztes keverék felét, majd ha elkevertük, hozzáadjuk a tojáshabot is, és egy spatulával összekeverjük. Végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
A masszát a margarinnal kikent formákba adagoljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük. A csokoládét felolvasztjuk egy kevés olajjal, és ha kihűltek a kenyerek, bevonjuk vele. Hibiszkusszal díszítjük.