Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos püspökkenyér hibiszkusszal

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját apránként hozzáadagoljuk a vaníliaaromával, és összedolgozzuk egy robotgéppel. A tojásfehérjét (nem túl keményre) felverjük a porcukorral és a sóval.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, az őrölt mákot, a narancshéjat, a fenyőmagot, citrusokat, a megmosott mazsolát és a felaprított hibiszkuszt.
  3. A tojásos habba belekeverjük a lisztes keverék felét, majd ha elkevertük, hozzáadjuk a tojáshabot is, és egy spatulával összekeverjük. Végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
  4. A masszát a margarinnal kikent formákba adagoljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük. A csokoládét felolvasztjuk egy kevés olajjal, és ha kihűltek a kenyerek, bevonjuk vele. Hibiszkusszal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss